O nama


Delatnost: Proizvodnja papirne i fleksibilne ambalaže. 

Broj zaposlenih: 38

DOO EKO PAK je porodična firma osnovana 2004. godine. Proizvodni program obuhvata širok spektar proizvoda, koji se mogu svrstati u dve grupe: 

- Papirna ekološka ambalaža i

- Fleksibilna ambalaža.

O nama

Proizvodnja se obavlja na jednoj (matičnoj) lokaciji. Proizvodni pogoni i kancelarijski prostor iznose oko 1000m2.

Delatnost

Osnovna delatnost uključuje štampanje, proizvodnju papirnih kesa sa četvrtastim dnom ili bez njega, proizvodnju kesa od jednoslojnih, dvoslojnih, troslojnih ili višeslojnih materijala, papirnih fišeka, papira obloženog polietilenom, štampamog papira u rolni, jednoslojnih, dvoslojnih i troslojnih folija u rolni po dimenzijama koja je potrebna kupcu.

Proizvodi se ambalaža za kafu, brašno, šećer, slatkiše, kokice, hamburgere, pomfrit, sitne zrnaste i praškaste proizvode, i kese za hemijsku industriju. Kese su veličina od 50gr do 5kg.

U proizvodnji se koristi ofsetni papir, beli bezdrvni papir, natron papir, beli natron papir, aluminijumska folija, PELD-granulat multipak papir (premazani), vodene i alkoholne boje i razne vrste lepkova. Instalirana je kompletna tehnologija za proizvodnju: papirnih kesa sa faltom, kesa sa četvtastim dnom, kesa sa jastučnim dnom (sa ili bez falte) od materijala koji se mogu variti, kesa od papira koji je oslojen polietilenom sa četvrtastim dnom koje su sa svih strana zavarene. Koriste se takođe i mašine za flexo štampu sa 4, 6 ili 8 boja, laminator sa dva ekstrudera za laminiranje raznih materijala, mašina za kaširanje dve ili više vrsta folija, mašina za sečenje papira u tabake, sekači za papir u rolni (sa širih rolni na uže rolne), mašina za pravljenje papirnih fišeka i mašina za pravljenje kesa otvorenih sa dve strane.

Kupci

Veliki je broj kupaca u Srbiji, i Crnoj Gori. Izvoz je ostvaren u Makedoniji, BiH. 

Kupci su: veliki broj proizvođača kafe, McDonalds, mlinske industrije, pekarske radnje, apoteke, prodavnice zdrave hrane, kokičarske radnje, proizvođači čajeva. 

Kvalitet

EKO PAK, dokumentuje, primenjuje i održava IMS i neprekidno poboljšava njegovu efektivnost kroz: primenu Politike IMS-a, primenu dokumenata IMS-a i stalnom orijentacijom ka zainteresovanim stranama (kupcima, vlasnicima, državi, javnosti).

Proizvodnja

Svi naši proizvodi od papirne ambalaže su od biorazgradivih materijala. Imaju široku primenu u pre svega prehrambenoj, građevinskoj, hemijskoj i drugim industrijama. Kese se proizvode od belih, smeđih i oplemenjenih papira sa štampom do šest boja. Kese mogu biti sa četvrtastim dnom sa ili bez ručke ili ravnim dnom za pakovanje proizvoda mase od 50 grama do 25 kilograma.

Nudimo širok spektar proizvoda natron kesa koje se odlikuju visokim kvalitetom proizvoda i primenom najsavremenijih vrsta natron papira koji se mogu naći na trzistu. Beli natron papiri omogućavaju visok kvalitet štampe do 6 boja uz primenu CMYK tehnike kao i korišćenje CNC ink dispezera garantuju ispunjenje svih zahteva kupca. 

Posebna konstrukcija kao i primena visoko propustljivih papira (QF i HP ) ispunjavaju i najteže zahteve tržišta koje se odlikuje potrebama za izuzetnim kvalitetom i povećanjem brzine punjenja. Naša proizvodnja je sposobna da odgovori zahtevima kupaca za izradu različitih tipova kesa.